Kruidenapotheek – Ontmoeting met de planten

KRUIDEN APOTHEEK

In jouw kruidenapotheek tover je verse en gedroogde planten om tot kruidengeneesmiddelen. Het leren herkennen en gebruiken van de gewone planten om je heen is gemakkelijk en opwindend, heilzaam en veilig. Door uw eigen medicijnen te maken, bespaart u geld als u de Wise Woman-traditie volgt van het gebruik van lokale kruiden, gratis voor het oprapen. Zelfs een dag werken in het veld, in het bos en in de keuken kan u vele jaren aan medicijnen opleveren. Als je het zelf maakt, weet je zeker wat erin zit, waar het vandaan komt, wanneer en hoe het is geoogst, en hoe vers en krachtig het is.

Gedroogde kruiden zijn het beste voor infusies. Voorraad uw kruidenapotheek met uw eigen geoogste of gecultiveerde gedroogde kruiden; breid uw middelen uit en experimenteer met nieuwe kruiden door gedroogde kruiden te kopen bij gerenommeerde bronnen.

Verse kruiden zijn het beste voor tincturen en oliën. Als je het niet zelf kunt maken, koop dan bij bronnen die wildcraften of hun eigen kruiden kweken om vers in bereidingen te gebruiken.

Of u nu uw eigen Champix kopen-medicijnen koopt of maakt, onthoud dat kruidengeneesmiddelen mogelijk niet of niet goed werken als ze niet op de juiste manier worden bereid.

ONTMOETING VAN DE PLANTEN

Begin met het opmerken van de planten die bij je leven, langs je oprit of stoep. Ga er niet vanuit dat medicinale planten moeilijk te vinden zijn. Venkel, pepergras, paardenbloem, weegbree en bijvoet (om er maar een paar te noemen) komen net zo vaak voor in steden en buitenwijken als op het platteland.

Leer meer over het onkruid om je heen, rechtstreeks van de planten, van een persoonlijke gids en van veldgidsen en kruiden.

Wanneer we al onze zintuigen openen, inclusief de paranormale, voor de groene wereld, leren we plantentaal horen en begrijpen. Door vorm, kleur, locatie, geur, textuur, smaak en energie vertellen planten ons hoe ze ons lichaam zullen beïnvloeden, welke plantendelen we kunnen gebruiken en hoe we ze bereiden. Sommige Wijze Vrouwen praten met de plantenfeeën en de deva’s. Sommigen horen het lied dat elke plant zingt. Sommigen voelen de dansen van de bladeren, briesjes en insecten. Het zijn allemaal middelen om de manieren van kruiden te leren. Hoewel de Wetenschappelijke Traditie de spot drijft met dergelijke kennis, eert de Wise Woman Traditie de plant als de ultieme autoriteit op het gebied van gebruik.

Een persoonlijke gids in de plantenwereld laat je plantkenmerken zien die zorgen voor een positieve identificatie, zoals de haren op Wild Carrot die hem veilig onderscheiden van Poison Hemlock. Een persoonlijke gids zal u kennis laten maken met de voedingsmiddelen, medicijnen, kleurstoffen, vezels, versieringen en geneugten die verborgen zijn in gewone planten, en u instrueren in verstandig oogsten en bereiden. Check lokale tuinclubs, botanische tuinen en natuurcentra voor contacten met persoonlijke gidsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Hoe u medicijnen op recept online kunt kopen
Next post Hoe verkoop je je laptop?