Stralingswarmte – verwarmt uw huis van vloer tot plafond

Als u een nieuwe woning bouwt, kunt u een nieuw geen warm water systeem overwegen. Wist u dat u een vloerverwarmingssysteem onder de vloer kunt installeren? Dit type systeem heeft veel voordelen die het de moeite waard maken.

Hoe werkt het?

Een vloerverwarmingssysteem is een manier om uw huis van vloer tot plafond te verwarmen. Warmte wordt gegenereerd door warm water dat door plastic buizen onder de vloer van het huis stroomt. Naarmate de warmte stijgt, stralen deze buizen een constante warmtebron naar boven uit, waardoor de kamers in het hele huis worden verwarmd. Als alternatief kunnen sommige apparaten een elektrisch bedradingssysteem gebruiken om warmte te genereren.

Zijn er speciale voordelen?

Veel huiseigenaren die warmte van onder de vloer hebben, zeggen dat een van de belangrijkste voordelen de onmiddellijke warmte onder hun voeten is als ze lopen. Als het weer uitzonderlijk koud is, is de constante warmte erg behaaglijk.

Stralingsverwarming is ook erg handig voor huizen met tegels of hout. Sommige mensen vermijden opzettelijk tegels of hardhout, wat koud kan zijn zonder extra tapijten of bedekkingen. Er zijn geen extra vloerkleden of tapijten nodig, zodat huiseigenaren de vloer kunnen kiezen die ze willen.

Een ander voordeel is dat deze warmtebron op vrijwel elk type vloerbedekking geplaatst kan worden. De meest gebruikelijke manier om het te installeren is op een betonnen fundering, maar het kan ook onder een houten fundering.

Zijn er nadelen?

Het grootste nadeel zijn de initiële installatiekosten. Dit komt omdat deze verwarmingssystemen duurder kunnen zijn om te installeren dan andere traditionele vormen van verwarming. Het kan ook moeilijker zijn om iemand te vinden die gespecialiseerd is in het installeren van dit systeem. Traditionele HVAC-installateurs hebben misschien niet de nodige ervaring om ze te installeren, en huiseigenaren moeten vaak aannemers gebruiken die gespecialiseerd zijn in deze systemen.

En als je overal in huis tapijt hebt en niet van plan bent om het weg te doen, is stralingswarmte misschien niet erg gunstig. De vulling onder het tapijt voorkomt meestal dat warme of koude lucht naar boven ontsnapt. Je moet ook een aparte airconditioningbron hebben.

Stralingsverwarming kan een effectieve warmtebron zijn voor elk huis, vooral voor oudere, goed geventileerde huizen. Het is ook goed voor mensen die gevoelig zijn voor kou. Als je gewrichten in de winter pijn doen, is het ook heel fijn om de warmte door de vloer te laten stromen. Als de woning nieuwbouw is en u ontvangt deze service, zorg er dan voor dat de aannemer hiervan vooraf goed op de hoogte is. U wilt geen plaat storten zonder een sanitair systeem te installeren. Gebruik een slimme aannemer om complicaties te voorkomen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *