Tips voor copywriting: hoe u uw eerste copywriting-opdracht krijgt

Vandaag ga ik enkele copywritingtips met u delen en hoe u een copywritingbedrijf kunt starten. Dit artikel laat je zien hoe je je eerste copywriting-baan en klanten kunt krijgen als nieuwe copywriter. Ik heb persoonlijk de onderstaande stappen gevolgd om mijn eerste copywriting-baan te krijgen.

Tip #1: Schrijf gratis voor een vriend

Aanvankelijk schreef ik de eerste paar taken gratis. Dus deed ik twee dingen gratis voor een vriend. Ik heb advertenties geschreven voor websites, e-mailkopieën en gedrukte advertenties. Dit gaf me copywriting-ervaring, schrijfervaring en referenties. De vraag is, hoe werd ik betaald? Hoe ben ik aan mijn eerste baan gekomen? Het antwoord op deze vraag gaat verder in de volgende copywriting-tip.

Tip #2: Neem deel aan copywritingforums en identificeer succesvolle copywriters

Ik ben lid geworden van een copywritingforum op internet waar verschillende copywriters verschillende onderwerpen bespreken en mensen helpen die copywritingadvies zoeken. Op dit forum heb ik een succesvolle copywriter gevonden en een relatie met hem opgebouwd.

Tip #3: Een succesvolle copywriter bereiken

Vervolgens heb ik contact opgenomen met deze succesvolle copywriter en hem via e-mail voorgesteld. Ik vertelde hem dat ik een nieuwe Tekstschrijver Amersfoort was, nieuw in het bedrijfsleven en op zoek naar een baan. Ik zei dat als hij overladen wordt met werk, hij mij werk kan sturen en ik hem kan helpen. Binnen een paar dagen kreeg ik een antwoord van hem dat ik extra werk had, maar ik was niet zeker van mijn capaciteiten. Hij wilde eerst mijn portfolio zien.

Tip #4: Laat je copywriting-portfolio zien – zoek een copywriting-baan

Vergeet niet dat u net bent begonnen met uw copywriting-bedrijf. Ik had geen grote copywriting-portfolio, maar ik had wel twee copywriting-voorbeelden die ik gratis aan een vriend gaf. Dus ik stuurde een monster en hij was onder de indruk!

Tip #5: Bewijs jezelf

Hij wilde eigenlijk dat ik hem mijn gedachten vertelde over wat hij onlangs had geschreven voordat hij besloot me de baan te sturen. Als succesvolle copywriter was het voor mij erg intimiderend om mijn werk te analyseren en mijn gedachten te vragen om het te verbeteren. Dit is het moment om je vaardigheden en expertise te bewijzen. Hij deelde een paar dingen die hij dacht te kunnen veranderen, zoals koppen en nieuwe openingszinnen in verkoopbrieven. Uiteindelijk was ik echt onder de indruk en ze stuurden me het werk meteen op. Letterlijk twee weken later verwees hij me naar twee kwellende klanten die me een betaalde baan als copywriter aanboden. De klus was duizenden dollars waard.

Tip #6: Vind meer copywriting jobs online

Toen mijn carrière begon en mijn zelfvertrouwen groeide, kon ik verschillende strategieën gebruiken en niet alleen vertrouwen op andere succesvolle copywriters als mijn primaire bron van klantenwerving. Neem deel aan sommige online marketingforums of copywritingforums die u kunt vinden door naar Google te gaan en “copywritingforums” te typen. Als je naar dat forum gaat, kun je nu echte mensen identificeren die erg actief lijken te zijn als copywriters. Nu kun je alleen wat copywriters vinden die bereid zijn je werk te geven, maar die een percentage kunnen opnemen. Dit is standaard en gebruikelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Hoe SHIB Koers te ruilen in USDT en EUR bij Kucin Cryptocurrency Exchange
Next post Waarom het creëren van geweldige inhoud de enige online marketingstrategie is die u moet volgen