Tips voor een natuurlijke bevalling

Wanneer zwangere vrouwen baby’s krijgen uit een proces dat minimale medische tussenkomst vereist, staat dit bekend als natuurlijke bevalling of natuurlijke bevalling. Soms gebruiken artsen medische ingrepen zoals anesthesie, episiotomie en pincet om ervoor te zorgen dat de bevalling succesvol is. De bedoeling achter elke bevallingsactiviteit is ervoor te zorgen dat de baby wordt geboren uit een natuurlijke bevalling. Artsen nemen alleen als laatste redmiddel hun toevlucht tot chirurgische en medische ingrepen.

Waarom geven vrouwen de voorkeur aan een natuurlijke bevalling?

Vrouwen geven de voorkeur aan een natuurlijke lichaam voorbereiden op bevalling boven medische en chirurgische ingrepen vanwege de volgende redenen:

o Het gebruik van anesthesie en andere chirurgische technieken kan langdurige bijwerkingen hebben op de gezondheid van de moeder.

o Medische of chirurgische ingrepen tijdens de bevalling beperken de bewegingsvrijheid van de zwangere vrouw. Het is belangrijk dat een zwangere vrouw op natuurlijke wijze beweegt om ervoor te zorgen dat de baby op de juiste manier wordt geboren.

o Vrouwen voelen zich goed bij het baren van baby’s door natuurlijke bevalling. Het baren van baby’s is geen dagelijkse gebeurtenis en vrouwen hebben de neiging om deze ervaring hun hele leven te koesteren.

Hoe bereid je een vrouw voor op een natuurlijke bevalling?

Als een vrouw van plan is een baby ter wereld te brengen door middel van een natuurlijke bevalling, is het belangrijk dat ze het proces van de bevalling kent. Dit zorgt ervoor dat ze niet in shock raakt als de baby wordt afgeleverd. Systemen of technieken die moeders opvoeden en voorbereiden op natuurlijke bevalling zijn als volgt

o Bradley-methode – Dr. Robert A. Bradley bedacht deze techniek begin jaren zestig. Volgens de Bradley-methode hebben moeders de neiging om baby’s op natuurlijke wijze ter wereld te brengen als ze worden geholpen door een ondersteunende coach. Bradley-methodeklassen pleiten voor het principe van voeding en ontspanning.

Er is waargenomen dat bijna 85% van de zwangere vrouwen die zich aan de Bradley-techniek houden, baby’s hebben gekregen door natuurlijke bevalling.

o Bevalling van binnenuit methode – Deze techniek omvat het voorbereiden van de moeder en de vader van de baby op de pijn en het proces van de geboorte van een kind. Geboorte van binnenuit bereidt de ouders mentaal voor op een natuurlijke geboorte, waardoor veel nerveuze opwinding in de geest van de moeder wordt verlicht.

Er zijn veel discussies geweest over de voordelen van natuurlijke geboorte. Het doel van elk type bevalling is hetzelfde: zorgen voor een succesvolle bevalling van de baby en de goede gezondheid van de moeder.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *