Verdampings-airconditioners vervangen door HVAC-airconditioners (omgekeerde cyclus) – de complete gids

Mensen willen vaak weten of ze hun bestaande geleide verdampingssysteem kunnen veranderen in een nieuw geleide omgekeerde circulatie (HVAC)  airconditioning deurne systeem met dezelfde kanalen en uitlaten. Het simpele antwoord is nee. Hier is een lijst met redenen waarom u uw systeem niet eenvoudig kunt omzetten in een HVAC-systeem (omgekeerde circulatie).

Ten eerste worden omkeerbare roosters (of uitlaten) meestal in de buurt van ramen en uit de buurt van deuren geplaatst. Hiermee kunt u de warmte/koude lucht die rechtstreeks door de ramen naar binnen komt regelen. De luchtstroom in een systeem met omgekeerde cyclus moet het langste pad volgen van de uitlaat naar het retourluchtrooster. Als de uitgang zich bij de deur bevindt, wordt lucht onder de deur teruggezogen naar het retourluchtrooster en ontstaat er een hotspot in de buurt van het raam.

Het probleem met verdampingsroosters is dat ze meestal naast deuropeningen staan. De luchtstroom van de verdamper moet de langst mogelijke weg door de kamer en uit het raam volgen. Als hij vlak naast een raam wordt geplaatst, zal er lucht uit het raam stromen, waardoor hotspots ontstaan ​​bij de deuropening en aan de andere kant van de kamer.

Om deze reden wordt het niet aanbevolen om omkeerbare roosters te plaatsen op plaatsen waar voorheen verdampingsroosters met luchtkanalen stonden. U kunt dat doen, maar de efficiëntie en capaciteit van het systeem zal sterk worden verminderd. U kunt het beste opnieuw beginnen en uw nieuwe rooster met omgekeerde cyclus zo nodig op de juiste locatie plaatsen. Dit betekent echter dat het gat in het plafond dat is ontstaan ​​door het verwijderen van het oude verdamperrooster, moet worden gerepareerd en geverfd, wat een dure klus kan zijn.

Een andere optie is om indien nodig extra roosters toe te voegen. Overweeg om een ​​rooster bij de ingang van het verdampingssysteem te plaatsen en indien nodig een rooster naast het raam.

Een ander probleem dat zich voordoet bij het vervangen van een systeem is dat het oude kanaal onbruikbaar is. De kanalen die worden gebruikt voor verdampingsunits zijn veel groter dan die voor airconditioners met omgekeerde cyclus. Verdampingsunits gebruiken een kanaal rond de 16-20 inch-markering. Deze grote kanalen worden gebruikt in verdampende airconditioners omdat de lucht zo snel wordt geblazen en ze streven ernaar om 40 keer de oppervlakte van het huis per uur aan te zuigen. Omgekeerde cycluskanalen hebben meestal een diameter van ongeveer 12 inch. Dit komt omdat airconditioners met omgekeerde circulatie veel langzamer bewegen dan airconditioners met verdamping.

Verdampingskanalen zijn meestal ook slechts licht geïsoleerd. Om airconditioning te behouden en condensatie te voorkomen, moeten retourkanalen altijd minimaal 2 inch worden geïsoleerd.

Als u uw huidige verdampingssysteem wilt vervangen door een nieuw systeem met omgekeerde circulatiekanalen, kunt u daarom het beste helemaal opnieuw beginnen. Krijg een vrij goede schatting van wat het gaat kosten om uw plafond te patchen en te schilderen voordat u aan het werk gaat. En als uw airco-aannemer u vertelt dat u het systeem eenvoudig kunt vervangen met behulp van uw bestaande leidingen en uitlaten, stel dan veel vragen en let goed op. Als je eenmaal goed geld hebt betaald en het systeem niet werkt, kunnen ze je misschien niet helpen. Effectief.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Vind gratis babyproducten en kortingsbonnen online
Next post Waarom genoegen nemen met de goedkope bromfietsen