Wat zijn de voordelen van een cloudserver ten opzichte van een dedicated server?

Mensen die internet willen gebruiken voor commerciële doeleinden en omzet willen genereren, moeten online dominant aanwezig zijn. Hiervoor kun je het beste een eigen website hebben. Zelfs als een persoon of een bedrijf zijn eigen websites heeft, is een hostingservice vereist om deze draaiende te houden. Een dedicated server hosting was hoe de meeste mensen het tot nu toe beheerden. De nieuwkomer op het gebied van hosting is cloud computing. Er is veel discussie over welke beter toegewijde server of de cloudserver is.

Snellere service
Wat voor de meeste mensen schaars is, is tijd. Op dit punt scoort een cloud server boven dedicated server. Dedicated servers zijn niet kant-en-klaar maar moeten worden geconfigureerd – een activiteit die tijd en geavanceerde computervaardigheden vereist. Cloudopslag heeft daarentegen een kant-en-klaar voordeel en bovendien zijn er tal van opties om uit te kiezen. Mensen voor wie tijd schaars is, kiezen natuurlijk voor een cloudserver.

Schaalbaarheid
Een ander twistpunt tussen de twee is het punt van schaalbaarheid. Schaalbaarheid kan verticaal zijn waar hardware wordt toegevoegd. Het kan horizontaal zijn waar het netwerk is aangesloten om de belasting gelijkmatig te verdelen. Cloudservers die een virtuele server zijn, hebben het voordeel dat ze snel kunnen worden opgeschaald. Dedicated servers kunnen tijd kosten omdat het maken van een back-up tijd kost.

Dan is er nog de kwestie van betrouwbaarheid. Hier zijn veel meningen over. Sommigen zweren bij cloudservers, terwijl de voorstanders van dedicated servers daar de voorkeur aan geven. Waar het hier om gaat, is hoe goed de aanbieder van de dienst is. Zowel cloudopslag als dedicated serverhosting zijn in dit opzicht vergelijkbaar, maar de provider kan de service maken of beschadigen.

Cloudservers staan onder enorme druk omdat het aantal clients kan oplopen en uit de hand kan lopen. Maar dat gebeurt niet in dedicated servers omdat de aantallen beheersbaar zijn. Het beheer van virtuele servers neemt meer klanten aan dan ze aankunnen en komt te kort in krappe situaties.

Goedkopere dienstverlening
Cloudservers hebben het voordeel van betalen naar gebruik. Hierdoor ben je veel minder kwijt aan de dienst. Toegewijde servers worden betaald, of men er nu gebruik van maakt of niet. Dus in termen van geld bieden cloudservers meer waar voor hun geld. Toegewijde servers betekenen ook verlies van bronnen, aangezien de servers mogelijk niet altijd worden gebruikt. Cloudservers zijn virtuele servers, dus er gaan geen bronnen verloren.

Beide hebben individuele voordelen en het is moeilijk om bevestigend te zeggen dat de ene beter is. Dit is misschien de reden waarom velen kiezen voor hybride systemen die de voordelen van de twee combineren zonder de meeste van hun nadelen.

Cloud hosting werkt goed voor ondernemers met bedrijven die snel groeien! Het is een flexibel systeem en kan snel worden geüpgraded. Cloud hosting is het nieuwste in een groeiend en snel veranderend veld. Totdat de volgende toetreder binnenkomt en beter blijkt te zijn, is cloud de huidige favoriet onder grootgebruikers.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *