Wat zijn de voordelen van Opblaasbare SUP?

Stand-up paddle (SUP) boarding wordt beschouwd als een van de snelst groeiende bezigheden ter wereld. Daar zijn veel redenen voor, maar vooral omdat er niet veel uitrusting voor nodig is om mee te beginnen, en het een activiteit is waaraan iedereen van elke leeftijd of vaardigheid kan deelnemen. Bij het kiezen van een jobe SUP heb je twee basisopties : opblaasbaar of stationair. Beide hebben voor- en nadelen om te overwegen.

opblaasbaar SUP-board

Opblaasbare SUP-boards werden in eerste instantie populair omdat ze zo gemakkelijk te vervoeren waren. In tegenstelling tot stijve boards passen opblaasbare boards gemakkelijk in een leeggelopen rugzak. Dit maakt het zeer gemakkelijk te bereiken via cruise of luchthaven. Ze kunnen niet alleen worden leeggelaten om ze erg klein te maken, maar ze zijn ook gemakkelijk in te pakken. Het dragen van een harde SUP is niet alleen onhandig, maar bijna onmogelijk op drukke luchthavens.

Het kost wat tijd om een handpomp te gebruiken om op de opblaasbare SUP te rijden, maar niet meer dan 5 tot 10 minuten. Een ding om in gedachten te houden is het belang van een rijkwaliteit met luchtdruk. Als de opblaasbare SUP niet genoeg lucht heeft, buigt het deel waar hij op stond vaak door. Dit tilt mogelijk de voor- en achterkant op terwijl het midden onder het waterniveau wordt geduwd. De tijd nemen om je board goed op te blazen, kan bepalen hoe goed het in het water handelt.

Het verborgen voordeel van een opblaasbare SUP is duurzaamheid. Dit is met name het geval gebleken in ondiepe rivieren en meren. Als je opblaasbare SUP een rots raakt, stuitert hij er waarschijnlijk gewoon vanaf. Als een harde SUP een rots raakt, kan deze een enorme kras achterlaten op de onderkant van het board.

stevig SUP-board

Het grote voordeel van stijve boards (glasvezel) is dat ze sneller en wendbaarder kunnen zijn. Als je SUP gebruikt wordt om golven op te vangen, is een rigide board vaak een betere keuze. Samen met hogere snelheden hebben stijvere boards vaak langere vinnen, wat de behendigheid enorm verbetert.

Een ander voordeel van een robuuste SUP is dat deze kan worden aangepast aan uw persoonlijke specificaties. Dit is geen optie die de meeste mensen nodig hebben, maar het is iets om in gedachten te houden.

Over het algemeen bieden opblaasbare SUP-modellen een reeks voordelen die niet beschikbaar zijn bij robuuste alternatieven. Het is niet snel of wendbaar, maar de prestatiekloof wordt snel kleiner. Met de extra voordelen van gemakkelijk transport en verhoogde duurzaamheid, is het duidelijk waarom sommige mensen opblaasbare SUP’s beschouwen als een van de grootste innovaties in de recente geschiedenis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Koop een elektrische scooter die legaal is om energie te besparen
Next post Voor en na cupping voor gewichtsverlies